Het Sparckel effect in de zorg

Daglicht

Sparckel zorg

Zorg voor mensen

Sparckel brengt licht in het leven van mensen. Op plekken waar de zorg voor mensen centraal staat mag deze innovatie zeker niet ontbreken. Volg het ritme van de natuur met Sparckel: het eerste vrijstaande biodynamische lichtsysteem ter wereld met technologie die de kracht van natuurlijk daglicht evenaart. Bovendien Plug & Play, zodat je nu overal kunt genieten van het Sparckel effect.

 

Bijzonder geschikt tijdens mantelzorg, thuiszorg of in zorginstellingen. Door een verbeterde stemming genieten cliënten en personeel van de dag. Door het bekrachtigen van ons natuurlijk slaap- en waakritme verbetert bovendien de nachtrust. Dit is belangrijk voor herstel van lichaam en geest. 

Sparckel

'Meetbaar meer

energie voor cliënt en medewerkers'

Het Sparckel effect in de zorg

Clienten slapen beter, minder valincidenten
Stemming en gedrag verbeterd
Minder medicatie voor slaap & kalmering
 
Verzorgers
minder belast 

'Ik wist niet dat licht zoveel kan doen voor de gezondheid van mensen' 

Depressie

De hele dag het effect van daglicht

Het Sparckel effect in de zorg

Daglichtprikkels worden door cellen in ons oog herkend en sturen zo onze interne biologische klok aan. Onze biologische klok beïnvloedt in grote mate onze stemming en mentale conditie. Daglichtprikkels zijn dus essentieel om natuurlijk gezond te leven. Wist je dat iemand van 65 jaar zo'n 5 keer meer licht nodig heeft dan iemand van 30 jaar oud? 

Intramuraal zien we woonkamers waar cliënten veel tijd doorbrengen. Het is dan zinvol om aan de gezamenlijke woontafel extra dynamisch licht te plaatsen. De sociale interactie verbetert, er zijn minder hazenslaapjes overdag en de zelfredzaamheid verbetert.

Wetenschappelijk bewezen

De Sparckel techniek is ingezet bij Innovate Dementia klinisch onderzoek bij de  GGzEindhoven. Universiteit Tilburg, Tranzo heeft bij 13 mensen met dementie 9 maanden gemeten. Na 3 weken Sparckel-licht, slapen mensen bijna anderhalf uur langer. Ze komen de helft minder vaak uit bed. En, overdag zijn er substantieel minder hazenslaapjes. De bevindingen zijn gepubliceerd in het gerenommeerde Elsevier ScienceDirect en staat op onze Blog. Geïnteresseerd? Laat je gegevens achter, en we nemen graag contact op voor uitleg en meer.

Zuinig in energie

Door speciale state of art LED-technologie is Sparckel bijzonder zuinig in gebruik. Door het lage energieverbruik mag Sparckel de hele dag aanstaan. Zo geniet je van de kracht van licht tegen de laagste verbruikskosten. Ook draagt de Sparckel zo bij aan een lage ecologische footprint.

1/3
1/2
1/2
Dementie

Bestel nu een Sparckel 30 dagen op proef