• Maarten Voorhuis

Sparckel verrast met resultaten.

Bijgewerkt: 9 jan 2019Biodynamisch licht is hot & happening. De bewustwording van problemen veroorzaakt door onze ontregelde biologische klok groeit. Zo ging vorig jaar de Nobelprijs voor Geneeskunde naar onderzoekers die zich verdiepten in de werking van onze biologische klok. Daarnaast haalde de maatschappelijke discussie over het afschaffen van de zomer- en wintertijd recentelijk nog het NOS journaal. Licht is dus essentieel voor mensen. Maar hoe zorgen we nu voor een gezonde lichtbalans op de werkvloer of in ons huis? Sparckel vond een oplossing die voor iedereen bereikbaar is.


Deze van oorsprong innovatiegedreven start-up ontwikkelde het eerste vrijstaande biodynamische lichtsysteem ter wereld. De modellen van Sparckel zijn Plug & Play, waardoor elke woning, werkvloer of zorginstelling voorzien kan worden van biodynamisch licht. Licht dat de kracht van natuurlijk daglicht evenaart en zo dezelfde heilzame werking als natuurlijk licht in het leven van mensen brengt. En dat heeft bewezen effecten op de stemming, gezondheid, energieniveau en nachtrust van mensen.


Hoe zit het nou eigenlijk met onze biologische klok?

Een ontregelde biologisch klok door te weinig buitenlicht, zeker in de winter, heeft stiekem serieus lastige consequenties. Mensen worden meer futloos en lusteloos, slapen minder goed en hebben last van concentratieproblemen tijdens het werk. Door de evolutie zijn mensen gewend geraakt aan de natuurlijke lichtcyclus van een zonsopkomst, een heldere hemel gedurende de dag welke wordt gevolgd door een zonsondergang. Dit natuurlijke ritme ondersteunt onze vitaliteit en slaap.


Omdat we vaak binnen leven en werken krijgen we veel te weinig en monotoon licht. Zelfs als we naast een raam werken ontvangen we slechts 30% van onze dagelijkse essentiële portie daglicht. Ondanks dat we voldoende licht ervaren om te kunnen zien, leidt ons systeem onbewust aan ‘lichtarmoede’. Het gevolg? Te weinig energie, een prikkelbaar humeur en verslechtering van de nachtrust.


De oplossing van Sparckel

De meeste mensen weten stiekem wel dat buitenlicht veel goeds doet. Denk maar aan het lentegevoel op de eerste zonnige dag buiten na de grijze, grauwe winterperiode. Sparckel brengt de oplossing voor een biologisch lichttekort. Het biodynamische lichtsysteem van Sparckel prikkelt neuroprocessen in onze hersenen en heeft zo een gunstige werking op onze biologische klok. Met als gevolg een beter slaap-waak ritme, een positievere stemming en een verbeterd energieniveau. Sparckel belooft een sprankelend leven en onderbouwt die belofte met wetenschappelijk bewijs en succesverhalen van haar klanten.


Sparckel voor de zorgsector en het bedrijfsleven

Sparckel haalt bewezen succes in het bedrijfsleven en in de zorgsector. In zorginstellingen zijn cliënten opgewekter, socialer en slapen ze substantieel beter. Zo slapen cliënten met de inzet van Sparckel een uur langer per nacht. De belasting op medisch personeel is lager in de nachtdienst, omdat cliënten substantieel minder vaak uit bed komen.


Vanuit de bedrijvenmarkt vertellen gebruikers dat de interne prestatiemotor harder loopt sinds het gebruik van dynamisch daglicht. Ze vertellen ook dat hogere piekprestaties mogelijk zijn en dat het personeel na het werk met meer energie naar huis gaat. Sparckel brengt dus veel positiefs op de werkvloer. De meest gehoorde feedback van klanten? “Het werkt echt!”.


Vrijblijvend proberen

Voor iedereen die benieuwd is naar de effecten van biodynamisch licht heeft Sparckel een aantrekkelijke aanbieding. De Sparckel is vanaf nu te gebruiken vanaf €18,50 per medewerker per maand. Een investering die zich in de praktijk iedere maand meer dan 50 keer terugverdient. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op via info@sparckel.nl.

0 reacties