• Maarten Voorhuis

Geen winterdepressie op kantoor door goed licht. Verbeter je slaap, stemming en concentratie!

Bijgewerkt: 28 okt 2019

Vandaag zijn we in het RTL nieuws van 19:30 uur! Waardevol omdat zoals ze het zelf in mail aan mij zeggen:


RTL Nieuws wil, nu de dagen weer korter en donkerder worden, een item maken over het belang van daglicht voor de gezondheid. Kortgezegd zal dit de kop (het nieuws) van het verhaal zijn:

Het effect van daglicht op onze gezondheid wordt ernstig onderschat. Dat zeggen deskundigen op dit gebied. Miljoenen mensen in ons land zien, zeker in de herfst/winter veel te weinig daglicht. Dat leidt tot een verstoorde biologische klok, waardoor slaapproblemen, depressies en allerlei andere problemen kunnen ontstaan. Er moet daarom veel meer aandacht komen voor het belang van daglicht, bepleiten de deskundigen, die onlangs zelfs een stichting (Good Light Group) hebben opgericht met dit doel.

Chronobioloog Marijke Gordijn zal in dit item uitleggen waarom voldoende daglicht belangrijk is en aangeven dat hier nog te weinig aandacht voor is; miljoenen Nederlanders werken dagelijks in te donkere gebouwen. We willen graag laten zien wat er gedaan kan worden om meer daglicht te creëren en willen daarom binnenkijken bij een bedrijf dat hier wel veel aandacht aan heeft besteed. Bijvoorbeeld door slim om te gaan met daglicht van buiten en/of de plaatsing van daglichtlampen. We spreken dan graag iemand van het bedrijf die uit kan leggen wat ze gedaan hebben en waarom, en horen natuurlijk graag, kort, de ervaringen van gebruikers van het pand. Kortom; ik zoek een bedrijf dat voorloopt op dit gebied. Aangezien jij met bedrijven spreekt die hiermee bezig zijn, hoop ik dat je ons verder kunt helpen. Voor verdere vragen mag uiteraard contact met mij opgenomen worden, via onderstaand nummer.0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven