Beste ouderenzorgspecialist, innovatie- en/of zorgmanager PG/Somatiek c.q. Kwaliteitsmanager Verpleeghuiszorg,

Thebe de Vloet Oisterwijk low res.jpeg

Sparckel helpt zorgverleners en cliënten met de gezonde aspecten van licht. Daardoor werkt hun biologische klok beter, en dat is zeer belangrijk voor het behouden van een goede gezondheid, en al helemaal in deze corona-virus tijden. Deze pagina geeft een concreet voorstel hoe dit te financieren (punt 1), onderzoeken (punt 2) en realiseren (punt 3) is.

1. Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg met gezond licht

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg beschrijft wat cliënten en hun naasten mogen verwachten van verpleeghuiszorg. Het gaat over opdrachten voor zorgverleners en zorgorganisaties om samen de kwaliteit te verbeteren en het lerend vermogen te versterken. Zorgorganisaties vragen zelf dit kader aan en dienen in.

Sparckel past binnen dit kader omdat bewoners beter gaan slapen en overdag actiever en beter gestemd zijn. Hierdoor wordt het personeel minder belast zowel in de dagdienst als in de nachtdienst. Tevens vinden er minder valincidenten plaats en kan er bespaard worden op slaapmedicatie en antidepressiva.

 

2. Opzet van Onderzoek: beter slapen & actiever gedrag

 

Bij eerdere klanten van Sparckel zijn waardevolle lessen geleerd over onderzoek dat past in het kwaliteitskader verpleeghuiszorg. Deze klanten zijn zo enthousiast dat ze ons hierover vertellen en het goed vinden dat deze werkwijze wordt overgenomen. Ofwel het lerende vermogen van de ene zorgorganisatie gaat positief over op een andere zorgorganisatie.

 

De opzet van het onderzoek betreft het waarnemen door het medisch personeel gedurende 3 weken zonder en 3 weken met Sparckel:

  • Hoeveelheid slaap per nacht neemt toe --> fitheid overdag, minder slaapmedicatie nodig

  • Aantal keren uit bed per nacht minder --> minder hulpmomenten verzorgend personeel

  • Aantal keren korte slaapjes per dag--> actiever gedrag

  • Hoeveelheid bedtijd per dag neemt af --> actiever gedrag

3. Sparckel in de woonkamer

Ons voorstel voor een kleinschalige woonkamer van 6 tot 8 bewoners is: een Sunny Susan aan het plafond boven de eettafel, en een Bright Brenda bij de zithoek. Ons kennismakingsaanbod: €4.400,- incl. btw.

Ons voorstel voor een reguliere woonkamer met 15 tot 20 bewoners is: twee stuks Sunny Susan boven de eettafel(s) en een Bright Brenda in de zithoek. Ons kennismakingsaanbod: €6.500,- incl. btw.

 

Wij geven graag uitleg  en hebben een youtube filmpje over het gebruik en de bediening. Sparckel Sunny Susan is makkelijk te monteren op het plafond door de eigen technische dienst. Alle aansturing zit al in de Sparckel’s, dus ‘alleen de stekker hoeft in het stopcontact’.

Onderstaand kun je je interesse doorgeven voor de toepassing. 

 

En, last but not least, kun je onze White Paper aanvragen. Die gaat over een eigen onderzoek, gedaan door een van onze relaties in de ouderenzorg. Hetgeen bij hun past binnen het Kwaliteitskader verpleeghuiszorg.

Het mooie is, het heeft echt zin. De resultaten laten wederom een gunstig effect zien voor zowel cliënten als verzorgers. Veel inzichten en leesplezier toegewenst. - life needs light –

collectie design pic + namen.png
Contact formulier White Paper & Kwaliteitskader Zorg
Je interesse: